Wij zijn op zoek naar jou

Vacature bestuursleden Schuldhulpmaatje Amersfoort

De Stuurgroep Schuldhulpmaatje Amersfoort is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden.

SchuldHulpMaatje wil een structurele bijdrage leveren aan het oplossen van de schuldenproblematiek. Deze aanpak, die aanvullend is op de reguliere schuldverlening, is gebaseerd op samenwerking met overheden en maatschappelijke organisaties. Hiermee versterken wij de diaconale inzet van kerken, christelijke geloofsgemeenschappen en organisaties. SchuldHulpMaatje Amersfoort bestaat sinds 2011.

De Missie van SchuldHulpMaatje is: bijdragen aan schuldenvrij leven van mensen, het voorkomen en duurzaam oplossen van schuldenproblematiek, hulp vanuit verbondenheid tussen mensen en vroegtijdig bereiken van mensen in dreigende financiële nood. We doen dit met goed opgeleide vrijwilligers wiens hulp aanvullend is op die van professionals.

SchuldHulpMaatjes werken mensgericht, om de hulpvragers doelgericht te helpen hun financiële problemen blijvend de baas te worden en te groeien naar financiële zelfredzaamheid en vrijheid. In Amersfoort valt SchuldHulpMaatje onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken. Wij werken samen met zowel gemeentelijke instellingen als met de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.

Wij zijn allereerst op zoek naar een bestuurslid met de portefeuille Communicatie. Het gaat hierbij om een diversiteit aan taken, zoals het onderhouden van de website, het actief zijn op de moderne social media gericht op onze doelgroepen (waaronder ook veel jongeren), het schrijven ten behoeve van de Nieuwsbrief die twee keer per jaar uitkomt, het begeleiden bij een persbericht, etc.

Daarnaast zijn we op zoek naar een algemeen hands-on bestuurslid die het leuk vindt om mee te helpen Schuldhulpmaatje wat meer op de kaart te zetten en anderzijds ook strategisch mee te denken. Er zijn ieder jaar weer kortcyclische taken te verdelen die concreet opgepakt dienen te worden door de bestuursleden.

We zijn op zoek naar versterking en verjonging van de huidige Stuurgroep; nieuwe mensen die met flair en positieve spirit met ons mee kunnen en willen groeien naar de toekomst.

Een laatste noot: Een SchuldHulpMaatje is op geen enkele wijze professioneel betrokken bij enige organisatie die in de schuldverlening actief is, anders dan SchuldHulpMaatje. Deze regel geldt om elke zweem van belangenverstrengeling in taakvelden te voorkomen.

Er zijn 8 vergaderingen per jaar op vrijdagmiddag. Verder kun je je aanmelden voor lokale, regionale en/of landelijke bijeenkomsten.

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Angélique Liebens, voorzitter Schuldhulpmaatje Amersfoort (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 06-22568799)

Privacyverklaring

In de Privacyverklaring, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), informeert SchuldHulpMaatje Amersfoort u over de wijze waarop zij voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook deze laatste moeten veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen.

SchuldHulpMaatje Amersfoort wil voldoen aan de verordening en heeft haar wijze van gegevensverwerking en -vastlegging t.a.v. hulpvragers en vrijwilligers getoetst en waar nodig bijgesteld. Hiervoor is het stappenplan gebruikt van de NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk).

De complete beschrijving is opgenomen in de privacyverklaring.

Doneren

Als stichting hebben we financiële steun nodig om ons werk mogelijk te maken. Via onderstaand formulier kun je (vaste) donateur worden.
Als je het liever zelf overmaakt, dan kun je jouw donatie overmaken naar IBAN: ......
reCAPTCHA Selectievakje: Vul uw Site en Secret Key in op de configuratie pagina.

 

** Lees de privacyverklaring

Disclaimer

Samen lukt ’t, dat is waarin wij geloven bij SchuldHulpMaatje. Regelmatig kloppen mensen met geldzorgen bij ons aan voor gratis hulp. Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger helpt je graag weer op weg met je geldzaken. Wij gaan in dat traject heel zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens.
We vinden het namelijk belangrijk dat je je bij ons veilig voelt.

Hieronder leggen we uit hoe wij omgaan met jouw privacy en wat we met je gegevens doen.


Bekijken van onze website

Je bekijkt deze website anoniem. Je naam en andere persoonlijke gegevens krijgen wij dus niet te zien.
We houden wel bij hoe vaak mensen op onze website komen en welke onderwerpen ze opzoeken.


Links naar andere websites

Op onze website staan links naar websites van andere organisaties. SchuldHulpMaatje Amersfoort is niet verantwoordelijk voor je privacy op die websites.
Lees voor de zekerheid de privacyverklaring van de websites die je bezoekt.


Contactformulier

Je kunt het contactformulier invullen om hulp van SchuldHulpMaatje Amersfoort te vragen. We kunnen je alleen helpen als we je kunnen bereiken.
Daarom vragen we in het contactformulier een paar gegevens van je. Die gebruiken we eerst om te kijken of SchuldHulpMaatje Amersfoort werkt in de gemeente waar je woont. Daarna gebruiken we de gegevens om je te bellen of te e-mailen om een afspraak met je te maken. We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig is. We geven of verkopen je gegevens niet aan deurwaarders, bewindvoerders, de overheid of welke andere instantie dan ook.
Wanneer je je aanmeldt bij SchuldHulpMaatje Amersfoort hebben we een aantal gegevens van je nodig om je te kunnen helpen.
Natuurlijk zullen wij uitleggen waarvoor de gegevens gebruikt gaan worden en jou om toestemming vragen.


Jouw gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien en te corrigeren. Je kan je toestemming om je persoonsgegevens te verwerken intrekken en je kan vragen om je gegevens te verwijderen.
Als je wilt weten welke persoonsgegevens we van jou hebben, kan je ons vragen om deze gegevens naar je toe te sturen als je een mail stuurt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Sociale media

SchuldHulpMaatje Amersfoort maakt gebruik van sociale media, zoals Facebook en Twitter.


Contact

Heb je verdere vragen over privacy? Neem dan contact met ons op. SchuldHulpMaatje Amersfoort, telefoon: 06 3800 0609 en/of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.