Blue Flower

SchuldHulpMaatje Amersfoort viert feestOp 17 maart jl. hebben we ons vijfjarig bestaan gevierd met een etentje in het Leerhotel. Tijdens het aperitief mochten we wethouder Menno Tigelaar verwelkomen om aan drie nieuwe maatjes het certificaat uit te reiken. Zie foto.
De maatjes van het eerste uur werden ook in het zonnetje gezet. Zij kregen een oorkonde van de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.

 

DSC00818

Waardering van Koningin Máxima voor jubilerend SchuldHulpMaatjeAttachment 1Met een warme en bemoedigende toespraak aan de vrijwilligers besloot Hare Majesteit Koningin Máxima op 17 februari haar bezoek aan SchuldHulpMaatje in de Hooglandse kerk in Leiden. De landelijk opererende vrijwilligersorganisatie vierde er het 5-jarig jubileum. SchuldHulpMaatje is ook werkzaam in Amersfoort waar 25 maatjes klaar staan om mensen met (dreigende) schulden te helpen.

 

Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor de liefdevolle, deskundige en onvoorwaardelijke begeleiding van de maatjes. Overal in het land draagt hun hulp er toe bij dat mensen erin slagen hun schulden af te lossen en weer vertrouwen krijgen in de toekomst. In aanwezigheid van de Koningin werden de vrijwilligers van het eerste uur bij SchuldHulpMaatje in het zonnetje gezet. Amersfoort was met zeven maatjes vertegenwoordigd. Zij ontvingen een oorkonde en een medaille.

 

Voorafgaand aan het jubileumfeest sprak Koningin Máxima in besloten kring met vrijwilligers, hulpvragers en samenwerkingspartners van SchuldHulpMaatje.

 

SchuldHulpMaatje is een initiatief van de kerken in Nederland. Het is hun antwoord op de toenemende schuldenproblematiek. Geld geven helpt niet als je schulden hebt, deskundige hulp wel. Doel van SchuldHulpMaatje is dat mensen niet alleen hun schulden oplossen, maar ook leren hoe zij in de toekomst schuldenvrij kunnen blijven.

 

Na vijf jaar is SchuldHulpMaatje actief in bijna 80 gemeenten in Nederland met 1600 vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen hierdoor duizenden mensen in het land hulp bij het oplossen van hun (dreigende) schulden.Voor meer informatie: www.schuldhulpmaatje.nl en www.uitdeschulden.nu voor wie hulp bij schulden nodig heeft. Coördinator Amersfoort: Pieter de Bekker, , www.shm-amersfoort.nlFoto: 10 maatjes, waaronder twee maatjes uit Amersfoort van het eerste uur, mochten met de Koningin op de foto.

PersberichtRaad van Kerken Amersfoort en Stadsring51 continueren samenwerking project SchuldHulpMaatjeMet de ondertekening van een overeenkomst zetten Raad van Kerken Amersfoort en Stadsring51 hun samenwerking voort in de uitvoering van het project SchuldHulpMaatje. Het project helpt mensen die financieel zijn vastgelopen of dat dreigen te raken. In het hele land zetten honderden vrijwilligers zich als ‘maatje’ in om deze mensen met advies, steun en een luisterend oor bij te staan.


SchuldHulpMaatje Amersfoort is een initiatief van de Raad van Kerken Amersfoort en onderdeel van de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland. Het voorkomen en oplossen van schuldproblematiek en het bijdragen aan de financiële vrijheid van mensen, staat centraal in het project. Goed opgeleide en gecertificeerde vrijwilligers helpen mensen op tijd het tij te keren, bieden ondersteuning bij een schuldhulptraject of helpen bij het op orde houden van de financiële huishouding. SchuldHulpMaatje Amersfoort en de Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland hebben in maart hun eerste lustrum gevierd. Dit gebeurde in aanwezigheid van Koningin Maxima, waarbij de maatjes van het eerste uur (zeven uit Amersfoort) een oorkonde van de Koningin ontvingen. Schuldhulpmaatjes komen bij mensen thuis en bepalen zelf hoe lang en hoe intensief het contact met de hulpvrager is. SchuldHulpMaatje Amersfoort start na de zomer met SchuldHulpMaatje Jong en traint hiervoor een aantal ervaren maatjes die in de toekomst jongeren begeleiden.


Stadsring51 is de organisatie in Amersfoort voor schuldhulpverlening en sociaal juridische dienstverlening. Naast professionals zetten meer dan tweehonderdvijftig getrainde vrijwilligers zich in om mensen financieel zelfredzamer te maken. Bijvoorbeeld als budgetcoach voor mensen die in de schuldsanering zitten. “Vrijwilligers zijn ongelooflijk waardevol bij de ondersteuning van onze cliënten in het dagelijks leven”, zegt directeur Henk Kroon. “De schuldsanering is een pittig traject waarbij mensen met het minimum moeten rondkomen. Dat vraagt om discipline en doorzettingsvermogen. De hulp en steun van een vrijwilliger is dan heel belangrijk om te zorgen dat mensen gemotiveerd blijven en het volhouden”.


Raad van Kerken Amersfoort en Stadsring51 zijn blij met het voortzetten van de samenwerking. In Amersfoort zijn veel mensen in (financiële) nood of dreigen hierin te raken. Door de krachten te bundelen kunnen deze mensen begeleid en ondersteund worden op weg naar financiële vrijheid.


Voor meer informatie over dit persbericht neemt u contact op met:
Raad van Kerken Amersfoort, Joke Koolhof-Hamstra, 033-463 77 95 (ma. di.do.) of Stadsring51, Henk Kroon, (033) 4600 600 ofOp de foto van links naar rechts: voorzitter Stuurgroep SchuldHulpMaatje Amersfoort, Jos Smeels, directeur Stadsring51, Henk Kroon en voorzitter Raad van Kerken Amersfoort, ds. Machiel van der Giessen.